Veel voorkomende vragen

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 21:52

Veel voorkomende vragen

 

Een poffertjeskraam huren is natuurlijk al een feest. Het leuke van een poffertjeskraam huren bij Verse Poffertjes is dat het altijd inclusief poffertjesbakker is. Die poffertjesbakker dat ben ik. Volwassenen en kinderen hebben vaak dezelfde vragen als ik eenmaal op locatie poffertjes sta te bakken.

Hieronder de meest voorkomende vragen inclusief het antwoord:

 

Bent u lang poffertjesbakker?

Ik ben Verse Poffertjes begonnen op 1 juli 2021. Maar daarvoor bakte ik al zo’n 10 jaar hobbymatig poffertjes.

 

Eet u zelf nog wel eens poffertjes?

Ja! Ik ben er nog steeds gek op. Elke week neem ik wel een paar porties.

 

Hoeveel poffertjes heeft u inmiddels gebakken in uw leven?

Ik heb het niet precies bijgehouden maar het zijn er inmiddels denk ik wel een paar honderdduizend.

 

Hoeveel poffertjes kunt u per uur bakken?

Ik kan ruim 700 poffertjes per uur bakken.

 

Is poffertjesbeslag hetzelfde als pannenkoekenbeslag?

Nee. In poffertjesbeslag zit boekweitmeel. Dat zit doorgaans niet in pannenkoekenbeslag. Om poffertjes te laten rijzen wordt gist toegevoegd. Hierdoor worden ze bol. Bij pannenkoeken gebeurt dat niet. Een pannenkoek blijft dan ook plat.

 

Gaat het nooit vervelen om poffertjes te bakken?

Nee dat verveelt nooit. Ik kom op veel verschillende plekken en ontmoet veel leuke mensen. Iedereen die poffertjes komt eten is in een vrolijke stemming. Daar krijg ik energie van.

 

Wat is dat voor een ding?

 

Dit heet officieel een boterwant. Het is een stok met een katoenen doek. Hiermee olie ik de poffertjesplaat in zodat als de poffertjes omgekeerd moeten worden niet blijven vastplakken.

 

Is de poffertjesplaat van gietijzer?

Nee, de poffertjesplaat die ik heb is van koper. Koper heeft als eigenschap dat het snel hitte geleid. Zo wordt mijn plaat lekker snel warm. Hij koelt ook weer snel af. Dat is wel zo makkelijk als ik van de ene naar het andere adres moet. Gietijzeren poffertjesplaten zijn er wel. Maar gietijzer wordt langzaam heet en koelt heel langzaam af. Voor mij dus niet handig.

 

Tot zover deze blog. Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Neem gerust contact met mij op:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.